Τοπική αποθήκευση φαίνεται να είναι απενεργοποιημένη στο πρόγραμμα περιήγησης.
Για την καλύτερη εμπειρία στην ιστοσελίδα μας, βεβαιωθείτε πως θα ενεργοποιήσετε την τοπική αποθήκευση στο πρόγραμμα περιήγησης σας.

Όροι Χρήσης

Η ιστοσελίδα www.zeparts.gr είναι το επίσημο ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχείρησης εμπορίας ανταλλακτικών ηλεκτρικών συσκευών:

Ζορμπά Σωτηρία

Ψαρών 5 Άρτα

Α.Φ.Μ. 150156675

Τ.Κ. 47100


Αποδεκτοί Τρόποι Πληρωμής


 1. Πληρωμή με χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας
 2. Πληρωμή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό Πληρωμή με τραπεζικό έμβασμα Καταθέτετε το συνολικό ποσό της παραγγελίας σας σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς βάζοντας ως αιτιολογία το Ονοματεπωνυμό σας & να στείλετε απόδειξη καταθετηρίου στο email μας. 

  ΠΕΙΡΑΙΩΣ
  IBAN: GR83 0172 4000 0054 0007 6568 738
  Αρ.Λογαριασμου: 5400-076568-738
  Δικαιούχος: ΖΟΡΜΠΑ ΣΩΤΗΡΙΑ

  ALPHA
  IBAN: GR75 0140 4100 4100 0200 2014 872
  Αρ.Λογαριασμου: 410 00 2002 014872
  Δικαιούχος: ΖΟΡΜΠΑ ΣΩΤΗΡΙΑ

  ΕΘΝΙΚΗ
  IBAN: GR29 0110 3160 0000 3160 0765 031
  Αρ.Λογαριασμου: 316/007650-31
  Δικαιούχος: ΖΟΡΜΠΑ ΣΩΤΗΡΙΑ

Τρόποι παραλαβής

 1. Αποστολή του εμπορεύματος με υπηρεσία courier Γενική ταχυδρομική στη διεύθυνση αποστολής του αγοραστή. Η αποστολή επιβαρύνεται με έξοδα αποστολής, ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής, το βάρος / διαστάσεις του εμπορεύματος.

Χρόνος Παράδοσης

 1. Ο μέσος χρόνος παράδοσης για εμπορεύματα που είναι άμεσα διαθέσιμα από το κατάστημα μας ορίζεται σε 3-4 εργάσιμες ημέρες.
 2. Για τα εμπορεύματα που δεν υπάρχουν στο κατάστημά μας και πρέπει να διαβιβασθεί η παραγγελία τους προμηθευτές μας, ο μέσος χρόνος παράδοσης ορίζεται σε επτά (7) εργάσιμες ημέρες, εφόσον τα εμπορεύματα είναι διαθέσιμα στις αποθήκες του προμηθευτή, διαφορετικά, αν δεν είναι διαθέσιμα, ο μέσος χρόνος παράδοσης ορίζεται 1 μήνα.
 3. Αν ο τελικός χρόνος παράδοσης δεν συμπίπτει με τα αναφερόμενα στην προηγούμενη παράγραφο, θα γίνεται ενημέρωση. Στην περίπτωση αυτή, ο αγοραστής διατηρεί το δικαίωμα να ακυρώσει την παραγγελία, χωρίς καμιά επιβάρυνση.
 4. Το zeparts.gr δεν ευθύνεται για την καθυστέρηση εκτέλεσης της παραγγελίας (συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης), αν αυτή οφείλεται σε περιστατικά που συνιστούν ανώτερη βία. Περιστατικά ανώτερης βίας, όπως είναι ενδεικτικά απεργίες εργαζομένων του κλάδου μεταφορέων, προβλήματα προμηθευτών, μεταφοράς, παραγωγής, διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, κυβερνητικές ή νομοθετικές πράξεις και φυσικές καταστροφές, παρατείνουν το χρόνο παράδοσης για όσο διάστημα διαρκούν. Αν η διάρκεια του περιστατικού της ανώτερης βίας υπερβεί το διάστημα των δύο μηνών, ο αγοραστής μπορεί να ακυρώσει την παραγγελία, χωρίς καμιά επιβάρυνση.

Τιμές Ηλεκτρονικού Καταστήματος

 1. Στις αναγραφόμενες τιμές περιλαμβάνεται και ο Φ.Π.Α. που αναλογεί.
 2. Είναι δυνατόν η αναγραφόμενη τιμή ενός εμπορεύματος να είναι διαφορετική από την ισχύουσα τιμή πώλησης. Καταβάλλεται η μέγιστη δυνατή προσπάθεια ώστε οι αναγραφόμενες τιμές να ανταποκρίνονται στις τρέχουσες τιμές πώλησης.
 3. Η επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των τιμών, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση των καταναλωτών.
 4. Σε περίπτωση μεταβολής της τιμής πώλησης ενός εμπορεύματος για το οποίο έχει γίνει ήδη παραγγελία ή έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον αγοράς, ο καταναλωτής διατηρεί το δικαίωμα υπαναχώρησης, χωρίς καμιά επιβάρυνση.
 5. Εάν επιλεγεί ως τρόπος αποστολής η υπηρεσία courier, ο καταναλωτής επιβαρύνεται με το πρόσθετο κόστος των μεταφορικών. Το κόστος μεταφοράς καθορίζεται με βάση τον τόπο αποστολής, το βάρος και τις διαστάσεις του εμπορεύματος. Πριν την τελική επιβεβαίωση της παραγγελίας γνωστοποιούνται στον καταναλωτή αναλυτικά οι επί μέρους χρεώσεις της παραγγελίας και το συνολικό κόστος. Σε περίπτωση εσφαλμένου υπολογισμού ή μεταβολής των χρεώσεων, ο καταναλωτής ενημερώνεται άμεσα και διατηρεί το δικαίωμα υπαναχώρησης, χωρίς καμιά επιβάρυνση.
 6. Οι τιμές που αναγράφονται σε εμπορεύματα, τα οποία δεν είναι άμεσα διαθέσιμα από την επιχείρησή μας και φέρουν την ένδειξη «διαθεσιμότητα κατόπιν παραγγελίας», είναι ενδεικτικές και προκύπτουν από την τελευταία κίνηση τους. Σε περίπτωση μεταβολής της τιμής, ο καταναλωτής ενημερώνεται άμεσα και διατηρεί το δικαίωμα υπαναχώρησης, χωρίς καμιά επιβάρυνση.
 7. Ο καταναλωτής δεν επιβαρύνεται με χρηματικό κόστος για την χρήση-πλοήγηση στον δικτυακό τόπο zeparts.gr, παρά μόνο για την πραγματοποίηση αγορών από αυτόν.

Επιστροφές – Ακύρωση παραγγελίας

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο περί συμβάσεων εξ αποστάσεως, ο καταναλωτής διατηρεί το δικαίωμα επιστροφής του / των εμπορευμάτων που έχει παραγγείλει, σε προθεσμία δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή τους, και υπό την προϋπόθεση ότι τα επιστρεφόμενα εμπορεύματα βρίσκονται στην ίδια κατάσταση που είχαν κατά το χρόνο αποστολής.

Στην περίπτωση της επιστροφής, ο καταναλωτής επιβαρύνεται με το αντίστοιχο κόστος μεταφοράς.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έγινε παράδοση εμπορεύματος διαφορετικού από αυτό που έχει παραγγελθεί, ή παραδίδεται προϊόν κατεστραμμένο ή ελαττωματικό, από προφανή υπαιτιότητα της επιχείρησής μας, η επιστροφή γίνεται χωρίς επιβάρυνση για τον καταναλωτή.

Η επιφύλαξη για την παραλαβή κατεστραμμένου, ελαττωματικού ή φθαρμένου εμπορεύματος πρέπει να δηλωθεί από τον καταναλωτή άμεσα, κατά την παράδοση του εμπορεύματος, με ενημέρωση της επιχείρησής μας.


Σε κάθε περίπτωση το επιστρεφόμενο εμπόρευμα πρέπει να συνοδεύεται από τα ανάλογα παραστατικά αγοράς και επιστροφής π.χ. δελτίο αποστολής. Διαφορετικά η επιστροφή δεν είναι αποδεκτή. Ακύρωση παραγγελίας πρέπει να γίνει μόνο σε εύλογο χρονικό διάστημα και μόνο πριν την εκτέλεσή της. Διαφορετικά, πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία επιστροφής του προϊόντος, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στις πιο πάνω παραγράφους.


Φωτογραφίες

Οι φωτογραφίες των ανταλλακτικών και των συσκευών είναι ενδεικτικές και ενδέχεται να μην απεικονίζουν ακριβώς το προϊόν. Δεν γίνονται αποδεκτές επιστροφές με αφορμή τον παραπάνω λόγο. Σε περίπτωση αμφιβολίας για την ορθότητα του ανταλλακτικού, επικοινωνήστε πριν την παραγγελία σας.

Ειδική κατηγορία προϊόντων / ανταλλακτικών

Σ’ αυτή την ειδική κατηγορία ανήκουν τα προϊόντα/ανταλλακτικά, τα οποία φέρουν την ένδειξη «διαθέσιμα κατόπιν παραγγελίας» και για τα οποία πρέπει να γίνει ειδική παραγγελία από τους προμηθευτές μας.

Τα προϊόντα / ανταλλακτικά εντάσσονται στην κατηγορία αυτή, για τους ακόλουθους λόγους:

 • Είναι εξειδικευμένα, περιορισμένης χρήσης και διαθέσιμα μετά από ειδική παραγγελία τους.
 • Δεν είναι ποτέ άμεσα διαθέσιμα από το κατάστημα μας
 • Το χρονικό διάστημα παράδοσης εξαρτάται από το χρόνο παράδοσης εκ μέρους των προμηθευτών μας.
 • Η αναζήτησή τους ενδέχεται να απαιτήσει πρόσθετες ενέργειες από την επιχείρησή μας.
 • Οι προμηθευτές των προϊόντων δεν αποδέχονται ακύρωση παραγγελίας ή επιστροφής προϊόντων εκ μέρους μας
 • Οι τιμές που παρουσιάζονται από το σύστημα για αυτή την κατηγορία είναι πολύ πιθανό να διαφέρουν από την πραγματική τρέχουσα αξία τους.

Τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια ότι για την παραγγελία των εμπορευμάτων αυτής της κατηγορίας:

 1. Προηγείται επικοινωνία της επιχείρησής μας με τον καταναλωτή και ενημέρωσή του για το τελικό κόστος αγοράς και τον προβλεπόμενο χρόνο παράδοσης του προϊόντος.
 2. Θα ζητηθεί προκαταβολή 50%.
 3. Η ακύρωση της παραγγελίας τους είναι εφικτή μόνο εντός 24 ωρών και εφόσον δεν έχει γίνει παραγγελία στους προμηθευτές μας.
 4. Η επιστροφή τους δεν είναι αποδεκτή παρά μόνο όταν έχει αποσταλεί ανταλλακτικό/προϊόν διαφορετικό από αυτό που έχει παραγγελθεί ή φθαρμένο, με εμφανή υπαιτιότητα της επιχείρησής μας.

Εγγυήσεις – Καλή λειτουργία των εμπορευμάτων

 1. Η επιχείρησή μας ευθύνεται μόνο για την καλή παράδοση των εμπορευμάτων που έχουν παραγγελθεί
 2. Τα προϊόντα/ανταλλακτικά δεν συνοδεύονται από καμία εγγύηση.
 3. Ειδικά για τα ηλεκτρικά πχ διακόπτες και ηλεκτρονικά προϊόντα, πχ πλακέτες ή προϊόντα που λειτουργούν με παροχή ρεύματος η επιχείρησή μας δεν αποδέχεται επιστροφή τους σε καμία περίπτωση.

Για ελαττώματα που εμφανίζονται στη λειτουργία τους, αφενός μεν επειδή δεν τα αποδέχονται ούτε οι προμηθευτές μας, αφετέρου δε επειδή δεν είναι δυνατός ο έλεγχός τους από την επιχείρησή μας.

Υποχρεώσεις Αγοραστών

 1.  Ο Αγοραστής είναι υπεύθυνος για την επιλογή του εμπορεύματος και την καταλληλότητά του για τη χρήση που το προορίζει.
 2.  Ο Αγοραστής οφείλει να αναγνώσει προσεκτικά τους έντυπους όρους συναλλαγών, που είναι προσιτοί στον καθένα, πριν τη σύναψη της συναλλαγής.
 3. Ο Αγοραστής είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο της πληρότητας και της καλής κατάστασης του εμπορεύματος κατά την παράδοσή του. Σε περίπτωση που ο Αγοραστής παραλείψει να ελέγξει το εμπόρευμα κατά την παράδοσή του, ή αμέσως μετά την παραλαβή του, ή σε περίπτωση που δεν ενημερώσει αμέσως την επιχείρησή μας για ελαττώματα ή ελλείψεις του εμπορεύματος, θεωρείται ότι το εμπόρευμα παραλήφθηκε άρτιο, με όλα τα εξαρτήματα και λοιπά αντικείμενα που αναγράφονται στη συσκευασία, και σε άριστη λειτουργική κατάσταση.
 4. Ο Αγοραστής οφείλει να θέτει στη διάθεση της επιχείρησής μας τα αληθινά, ακριβή και πλήρη προσωπικά του στοιχεία, που είναι αναγκαία για την εκτέλεση της παραγγελίας, και να μας ενημερώνει για τυχόν μεταβολή τους, ώστε να εξασφαλίζεται η δυνατότητα επικοινωνίας.

Ισχύον δίκαιο

Όλοι οι όροι συναλλαγών είναι σύμφωνοι με το ευρωπαϊκό δίκαιο και απόλυτα εναρμονισμένοι με τον ελληνικό νόμο Ν. 2251/1994 που ρυθμίζει θέματα περί συμβάσεων εξ αποστάσεως.
Η πραγματοποίηση μιας συναλλαγής σημαίνει ότι ο χρήστης/πελάτης έχει διαβάσει και κατανοήσει πλήρως τους ως άνω ισχύοντες όρους χρήσης και συναλλαγών, και ότι τους αποδέχεται ανεπιφύλακτα.
Η επιχείρησή μας διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί του όρους συναλλαγής, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, και είναι υποχρέωση του πελάτη να τους ελέγχει, διαβάζει και κατανοεί πριν την πραγματοποίηση μιας συναλλαγής.
Τι είναι αυτό; Τσεκάρετε "Να με θυμάσαι" για να έχετε πρόσβαση στο καλάθι σας ακόμα και αν δεν έχετε κάνει σύνδεση.